MENY
 /  kundcenter@se.relacom.com  /  0771–250 300

Power – en del av elbranschens framtid

Under de kommande åren kommer elnäten att genomgå stora förändringar och moderniseringar. Det handlar bland annat om att bygga ut nya moderna nät och tekniklösningar som effektiviserar hela kedjan från elproducent till konsument. Tillsammans med våra kunder är vi en del av den här spännande resan.

Vi på Relacom är på plats i industrilokaler, fastigheter och hem för att säkerställa att alla typer av mätare som kontrollerar el och värme fungerar och kommunicerar på rätt sätt. Vi ansluter nya elkunder och är med och kopplar upp intelligenta lösningar till hemmet.

Vi tar hand om att din elbil är laddad när du behöver den genom smarta, säkra och kvalitativa paketlösningar såväl för dig som är villaägare eller ansvarig för en fastighet.

Vi tar hand om återkommande kontroller av mätsystem kategori 2-5 och vi kan efter önskemål bygga om mätsystemet så att det anpassas till aktuella förutsättningar.

Relacom ansvarar även för återkommande kontrollerar inom värmesidan och kan med våra partners hjälp hitta anpassade lösningar. Vi gör allt från fältarbetet till en ackrediterad kontroll och renovering av värmemätare och givare.

Sen är vi också på plats i distributionsnätet, framför allt på lokalnätssidan, det är den delen som förbinder de stora elnäten med hushåll och företag.. Vi har koll på var elkablarna i marken går, vi tar hand om projekten när det ska byggas nya elnät, eller när elnätet behöver moderniseras.

Slutligen så ansvarar vi för datainsamlingstjänster för fjärravläsning på värme- och elmätare samt att vi levererar validering av mätvärden till våra kunder. Givetvis kan vi se till att alla uppgifter lagras på ett tryggt och säkert sätt i toppmoderna server- och hostingmiljöer.

När du väljer Relacom får du en pålitlig och kompetent partner som är med och leder utvecklingen inom energiområdet. Vi verkar inom ett spännande fält där många av installationerna och byggsätten är på väg att revolutionera sättet vi hanterar och förbrukar el på. Vi är en del av elbranschens framtid.

Våra tjänster inom elnätet

Fastighet och hem
Laddinfrastruktur
Installation, uppkoppling fjärravlästa mätare
Felsökning och analys av fjärravlästa mätare
Nyanslutning av nya kunder
Förändringar av kundanläggning
Smarta hem

Distributionsnätet
Kontroll av mätsystem kategori 2-5
Ombyggnation av mätsystem kategori 1-5
Servisanslutningar av kunder
Ledningsvisning och bevakning
Projektverksamhet
Elnätstörningar i nät

Datainsamling
Insamling av fjärravlästa värme och el mätare
Validering av fjärravlästa mätvärden
Server/hosting och data
Analys och utredningsärende

Ackrediterad för kontroll av elmätsystem

Relacom AB är av SWEDAC ackrediterat som kontrollorgan för elmätsystem, kategori 2–5. Det innebär att vi kan kontrollera mättransformatorer, mätledningar, mätarplintar och elmätare under egen ackreditering. Vi kan även utföra ombyggnationer av kat 2-5 anläggningar.

 

Kontakta oss om det låter intressant

Kontakta oss
Kundtjänst
0771–250 300

Arla Plast skaffade ett nytt lagerstyrningssystem

Byggde fast och trådlöst nätverk: ”Relacom skötte det perfekt”

Läs mer

Fiberförening anslöt rekordsnabbt

”Ett lyckat projekt där Relacom har skött sig exemplariskt”

Läs mer

Miljön är vårt gemensamma ansvar

Vad vi gör för att minska utsläppen av koldioxid.

Läs mer

Ung problemlösande fibertekniker

Linus Dynemar kom direkt från fiberskolan till Relacom.

Läs mer

Smarta elnät minskar elförbrukningen

Smartare elnät minskar miljöbelastningen på vårt jordklot.

Läs mer

Fiberprojektledare: ”Jag älskar mitt arbete”

Vi vet vikten av att teknik och människor är i samspel.

Läs mer