MENY
 /  kundcenter@se.relacom.com  /  0771–250 300

Fiber och framtid till alla

När fibern kopplas in och ansluts får man inte bara tillgång till ett fantastiskt bredband, det skapar också en känsla och tillhörighet att man är en del av framtiden. Därför tycker vi det är extra roligt att vara med i utbyggnaden som just nu sker i landet. Fiber och framtid till alla.

Tillsammans med fiberföreningar, bostadsrättsföreningar, stadsnät, kommuner operatörer och stora nätägare fortsätter vi den viktiga uppgiften att ansluta stad och landsbygd med höghastighetsbredband. Vi på Relacom tar helhetsansvar för projekten och ser till att du som beställare kan känna dig trygg med pålitlig och kompetent partner.

Så här kan det se ut när vi genomför ett fiberuppdrag

Förprojektering – kostnad per anslutning
Det geografiska området är satt och nu är det dags att få en grov ekonomisk uppskattning och ungefärlig kostnad per anslutning. Allt det här kan vi hjälpa er ta fram

Detaljerad projektering – slutligt underlag
Det är dags att ta fram en mer detaljerad planering som bl a innefattar arbetet för att gräva, materialkostnader och kartunderlag. Vi arbetar med den senaste tekniken och ser till att ni får den mest kostnadseffektiva lösningen.

Byggfas – nu händer det saker
Nu börjar det synas att det händer saker. Grävutrustning är på plats och vi ser till att fibern kopplas ihop och hamnar på exakt rätt ställe i marken.

Driftsättning – tjänsterna tas i bruk
Äntligen är det dags att justera och installera de sista viktiga pusselbitarna innan fibern kan slås på och tjänsterna kopplas in.

Service – underhåller nätet
Fibernätet är inkopplat och vi går in i drift- och serviceläge. Fibernät har en lång livslängd men vi kan hjälpa er om någonting oförutsett händer.

Certifierade för Robust fiber

Nu finns en tydlig vägledning för dig som vill bygga robust fibernät. Den rymmer branschens gemensamma och samlade kunskap som du tryggt kan luta dig emot. Anvisningarna beskriver de minimikrav som ska gälla när man planerar, projekterar, förlägger eller dokumenterar fibernät. Vi på Relacom uppfyller alla kraven och är ett av företagen som står bakom projektet.

 

Robustfiber

Kontakta oss om det låter intressant

Kontakta oss
Kundtjänst
0771–250 300

Länkar

”Vårt utbildningsprogram håller hög klass”

Fibertekniker Hawin: "Det finns mycket kunskap i det här företaget".

Läs mer

Fiberförening anslöt rekordsnabbt

”Ett lyckat projekt där Relacom har skött sig exemplariskt”

Läs mer

Fiberprojektledare: ”Jag älskar mitt arbete”

Vi vet vikten av att teknik och människor är i samspel.

Läs mer

Ung problemlösande fibertekniker

Linus Dynemar kom direkt från fiberskolan till Relacom.

Läs mer

Vi bygger framtidens trådlösa nät

Framtidens teknik är redan här och gör skillnad.

Läs mer

Effektiva mobila inomhuslösningar

Erfarenhet inom mobilbyggande finns det gott om på Relacom.

Läs mer